Як уберегти майно під час пожежі

Щороку пожежі в приватних та комерційних будівлях приносять мільярдні збитки їх власникам.

Незважаючи на те що запобігти виникненню пожежі складно, а іноді неможливо, проте є рішення які допоможуть запобігти розповсюдженню вогню та створюють сприятливі умови для самозатузання конструкцій що горять.

До основних таких рішень відноситься вогнезахист, який може бути для всіх типів конструкцій: дерево, залізобетон, металоконструкції.

В залежності від типу конструкцій та необхідного ступеню вогнестійкості можуть бути застосовані фарби інтумесцентного типу, вогнезахисні плити або штукатурки. Для приватних будинків у яких конструкції покрівлі виконані з дерева застосовують вогнезахисні фарби для дерев’яних конструкції. Обов’язковим є попереднє очищення та покриття не менш ніж двома шарами фарби. При виникненні пожежі покриття вспучується, збільшуючись в товщині в десятки разів і цей захисний шар може довго тримати вплив вогню.

Хоча фарби є одним з найбільш естетичних виді ви вогнезахисту, їхнім основним недоліком вважають велику ціну, тому для бетонних та сталевих конструкцій зазвичай використовують штукатурки. В особливих випадках, де штукатурку неможливо або важко застосувати, або коли ж потреба в максимальній вогнестійкості застосовуються вогнезахисні плити.

Описані вище матеріали є засобами пасивного вогнезахисту, а для більшої впевненості необхідно комплексно підходити до рішень пожежної безпеки і застосовувати додатково активні системи пожежогасіння такі як обладнання будівель вогнегасниками, системами димовидалення та спринклерними системами пожежогасіння.

Звичайно для приватного будинку навряд чи хтось буде проводити цілу систему пожежогасіння, але облаштувати місця з піском, та поставити в найбільш пожежонебезпечних локаціях вогнегасники варто всім.
Ніхто не знає де і коли може статися лихо тому краще діяти наввипередки і попіклуватися про безпеку заздалегідь. Для розрахунку необхідної кількості матеріалів з вогнезахисту можна звернутися до компанії Раута, яка є одним з найдосвідченіших експертів з вогнезахист.

Перед тим як проводити обробку конструкцій обов’язково слід створити проєкт вогнезахисту, потім придбати матеріали та лише потім проводити роботи з нанесення. Для будь яких консультацій краще звернутися до професіоналів в цій сфері. А професіоналами є фахівці компанії Раута.